VILA MEMET’S o locaţie autentică în sânul naturii, cu experienţe unice

Diana MEMEȚ este proprietara și administratoarea unei locații absolut superbe în sânul naturii, departe de gălăgie, forfotă şi lucruri petrecute în grabă — Villa Memet’s. Vila este o mică afacere de familie, care până recent era utilizată doar de membrii şi prietenii familiei, dar experienţele de odihnă în sânul naturii atât vara, cât şi iarna, au conturat decizia de a transforma locaţia într-o pensiune deschisă pentru turiști. Cunoaște din interviul de mai jos cum putem petrece timpul savuros la Villa Memet’s şi care au fost provocările în dezvoltarea unei afaceri în domeniul turismului.

O afacere în domeniul eco turismului. Cum v-aţi decis spre acest pas?

Eu vin din domeniul public şi respectul pentru cultura şi tradiţiile locale au fost şi continuă să fie una dintre valorile cu care mă asociez. Eco turismul autentic implică înțelegerea şi susținerea culturii şi tradiţiilor comunităţilor locale, iar odată cu deschiderea locației pentru toţi, ne-am propus să încurajăm oaspeţii noştri să se conecteze cu obiceiurile locale, să sprijine producătorii autohtoni, contribuind astfel la promovarea autenticității şi la dezvoltarea sustenabilă a micului business. Amplasarea vilei într-o zonă rurală are şi o menire socială, pentru că ne propunem să creăm locuri de muncă pentru băştinaşi, într-o regiune care nu oferă prea multe posibilităţi. Villa este amplasată într-o zonă foarte frumoasă, în mijlocul naturii, merită a fi vizitată de către toţi cei care vor să se odihnească în linişte.

Cum ați ajuns la acest concept și ce oferiţi turiștilor?

Eu sunt o îndrăgostită de tot ce înseamnă tradiţia și cultura noastră, motiv pentru care am creat un cuibuşor unde poţi să te simţi bine în orice anotimp. Vara le oferim oaspeţilor noştri o oază de relaxare în sânul naturii, cu aer proaspăt de pădure, linişte şi izolare totală, iar în perioada rece — îi aşteptăm la un izvar fierbinte lângă focul care trosneşte în șemineu, poveşti spuse pe lejancă, dar şi saună fierbinte. De asemenea, misiunea Villei este de a educa turiştii şi comunitatea cu privire la importanţa conservării naturii şi protejătii mediului. Îmi doresc să organizez tot felul de activităţi de conștientizare, excursii ghidate sau sesiuni de învăţare pentru turişti şi localnici, pentru ca lumea să descopere şi din altă perspectivă această zonă pitorească a Moldovei. Scopul nostru este ca fiecare oaspete care ne calcă pragul să aibă o experiență memorabilă, iar bucuria şi satisfacția lor este o prioritate pentru noi.

Care a fost cea mai mare provocare şi ce urmează?

Cea mai mare provocare a fost să realizez că ne împărţim cu o parte din sufletul nostru şi cu alţii. Nu eram pregătită să accept că aici vor putea petrece timpul şi persoane străine. În prezent, punem la dispoziţie tuturor celor care ne păşesc pragul o oază de linişte, un stil autentic rustic, foişor, spaţiu pentru petreceri private, lejanca caldă pe timp friguros, bazinul — pe timpul verii, saună şi altele. Vom continua să investim pentru caVilla Memet’s să fie în continuare o locaţie „ascunsă, pitorească şi solicitată de turişti.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *