Alina Manea fotografa pasionată de emoţiile umane.

Alina Manea este o fotografă din Republica Moldova, care a transformat pasiunea pentru fotografie într-un job pe care îl adoră. După absolvirea facultăţii de Cadastru și Drept, specializarea Evaluarea Imobilului (UASM), a avut o scurtă perioadă în care s-a dedicat acestui domeniu, pentru că a intrat în concediu de maternitate. Acum este mămica a trei copii minunaţi și o fotografă de excepție.

De cât timp practicaţi această meserie de fotograf?

Prima dată am primit un aparat foto digital de la părinţi când aveam 15 ani. De atunci, fotografia a devenit o constantă în viața mea. „Prind” orice moment, emoție, trăire sau peisaj care mă impresionează. La vârsta de 30 de ani, soțul meu, cunoscând pasiunea mea pentru fotografie, mi-a făcut cadou un aparat mai profesionist, iar atunci am hotărât că este momentul să urmăresc visul meu de copil. După şapte ani dedicați exclusiv familiei şi copiilor, am simţit că trebuie să ies din zona de confort. Am început cursurile de fotografie la şcoala Fotomax, pe care le-am absolvit cu succes. De aproape doi ani practic această meserie, ceea ce mă face să mă simt în lumea mea și să găsesc relaxare în ea.

Care sunt cele mai mari provocări ale unui fotograf profesionist?

Una dintre cele mai mari provocări pentru mine este că trebuie să vin cu idei creative şi să aleg locaţii potrivite pentru şedinţele foto. Rezultatul trebuie să impresioneze clienţii şi să transmită emoţiile dorite. Prefer să lucrez în studiouri, unde pot controla mai bine elementele precum decorul şi lumina. Un fotograf profesionist trebuie să fie pregătit să gestioneze diverse situaţii şi să ofere clienţilor un rezultat pe măsură.

Care sunt planurile de viitor?

Planurile mele de viitor vizează dezvoltarea personală și profesională. Îmi doresc să continui să evoluez în această meserie pe care o iubesc, să-mi susţin familia şi să îmi ajut soţul în întreţinerea ei.

Este greu să fii fotograf în prezent în ţara noastră? Care sunt cele mai solicitate tipuri de fotografii?

Da, în prezent este o provocare să fii fotograf în ţara noastră. Există mulţi fotografi şi nu toţi sunt apreciaţi la adevărata valoare a muncii lor. Acest lucru duce uneori la recompense financiare modeste sau chiar la prestații gratuite. Cu toate acestea, am încredere că în timp munca mea va fi recunoscută şi apreciată corespunzător.

 

Alina Manea
tel.: 078 91 42 00
Facebook: Alina Manea Godina
Instagram: Alina M. Photo alina_m.photo

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *