Child Dreams

Are 25 de ani și a fondat un proiect educațional gratuit pentru copii. Este vorba de Valeriu Cuțebov, un tânăr antreprenor care este hotărât să facă o schimbare în sistemul de învățământ de la noi din țară. Despre proiectul Child Dreams, educație, dar și vise, discutăm în interviul de mai jos.

Valeriu Cuțebov
Valeriu Cuțebov, fondator și președinte proiect Child Dreams

Valeriu, cum ți-a venit ideea de a lansa un astfel de proiect?

Într-o zi mi-am dat seama că nu este suficient să ai talent. Ca să obții succes, trebuie să-ți dezvolți abilitățile. Acest lucru îl putem face din copilărie, să investim în dezvoltarea noastră. De aici a venit și ideea, de a crea un sistem de educație unic, interactiv, în care copiii să se dezvolte, concomitent, în mai multe direcții. Eu mi-am dat seama că nu există nicio cale ușoară, indiferent cât vei încerca să o găsești. Trebuie să învățăm mult, să muncim ca să obținem rezultate bune.

Spune-ne mai multe despre acest proiect și cine poate beneficia?

Child Dreams este un proiect educațional gratuit pentru copii cu scopul de a-și dezvolta intelectul și creativitatea. Am creat un sistem multidirecțional, în care copiii învață arta comunicării, arta de a recita, arta de actorie, canto, pian, bunele maniere regale dar și în afaceri, YouTube, modeling, arta fotografiei și video, bazele antreprenoriatului, limbi străine, invenții științifice, dar și matematică olimpică de logică. La cursuri se pot înscrie copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Pe lângă informația teoretică, micii cursanți au posibilitatea să pună în aplicare cele învățate.

La prima vedere, pare prea mult și prea complicat. Cum se descurcă copiii?

Am să fiu sincer, adoră cursurile. De fiecare dată, așteaptă cu nerăbdare următoarele lecții. Asta pentru că aici fiecare copil este în centrul atenției, iar colegii și profesorii sunt cei mai devotați amici. Ei învață cu drag lucruri bune de la cei mai buni specialiști, care au o experiență extraordinară. Este important ca fiecare copil, de la o vârstă mică, să aibă cel puțin un vis, să realizeze că timpul este cel mai scump din lume, să-și pună întrebări și să-și exploreze propriile idei. Child Dreams înlătură limitele copiilor, înlocuindu-le cu investigația, surprinderea, descoperirea, inovația, ingeniozitatea și spiritul critic.

Cine sunt profesorii care predau la lecții și cum îi selectați?

Profesorii sunt în mare parte specialiști în domeniul în care activează, mulți dintre ei sunt părinții copiilor care fac parte din proiect. Spre exemplu, doamna Natalia Iasîbaș este prezentatoare TV la Moldova 1 și predă dicția. Alina Mitruț este cântăreață la Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu” și face canto. O altă profesoară este Cristina Rus, de meserie ghid internațional în afaceri și poliglot, care predă limba italiană și limba spaniolă. Eu predau copiilor actoria, YouTube, bunele maniere regale, modeling, bazele de antreprenoriat, invenții științifice și matematica olimpică de logică.

Child Dreams peste doi ani. Cum va arăta proiectul?

Unul dintre planurile noastre este să organizăm în această vară tabăra Child Dreams. Ne dorim să participăm la cât mai multe concursuri și evenimente. Suntem în proces de a deveni o casă de producție de filme autohtone. Asta pentru că cei mici sunt foarte talentați. În doi ani, vrem să-l extindem la nivel internațional. Îmi doresc să găsim și să fim susținuți în continuare de parteneri. Ulterior, copiii vor fi remunerați financiar. Asta pentru că avem drept scop să oferim servicii de publicitate și marketing: dublarea textelor, participarea în spoturi publicitare, etc. Copiii din țara noastră sunt foarte talentați, ei au nevoie doar de susținere și îndrumare pentru a se dezvolta multilateral.

Child Dreams – visele devin realitate!

A.O. CHILD DREAMS
Valeriu Cuțebov, președinte
admin@dreams.md
+373 (78) 199-699

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *