Nellu Nicoreanu

O parte din energia și sufletul meu e în fiecare fotografie…

Interviu cu Nellu Nicoreanu – Fotograful care conservează prezentul!

Fotografiatul e mai mult decât o pasiune, ea a devenit o parte din viața lui activă și plină cu evenimente. Chiar dacă mulți tineri de la noi din țară au îmbrăcat această meserie, profesioniștii care au ridicat fotografia la nivel de artă sunt la mare căutare.

Faceți cunoștință cu Nellu Nicoreanu – omul care trăiește intens, vede în alb-negru dar și colorat atunci când e vorba de poze, atent la detalii și foarte bun la suflet, în câteva cuvinte – El e Fotograful!!!

Și-a propus să fotografieze povești reale care vor dăinui decenii în șir.

Iar pentru senzații de moment în timpul evenimentului, mai nou, vine cu propuneri pentru doritori o experiență mai captivantă – cabina SelfieParty.

Cum a crescut ca fotograf și specialist în acest domeniu, ce crede despre el și fotografie, aflăm din interviul de mai jos.

Nellu Nicoreanu

Nellu Nicoreanu când ai descoperit pasiunea pentru fotografie?

Sunt întrebat tot mai des în ultima perioadă când am descoperit pasiunea de fotograf și fotografie. Eu dacă sincer nu știu exact când s-a întâmplat asta. Presupun că pasiunea pentru fotografii era la mine odată ce am apărut pe lume, doar că nu am dezvoltat-o atât de serios la nivel de artă.

Zic că viața are grijă să ne ducă acolo unde ne place și ne dă ceea ce putem face. Totul a început de la evenimente simple, apoi cursul fotografiilor a luat priză atunci când au apărut tehnicile performante și aparatele de fotografiat mai moderne. Am început să depun mai multă pasiune și fără să vreau am simțit că sunt invitat tot mai des să fotografiez evenimente private.

Ce înseamnă pentru tine o fotografie bună?

Când stai și le privești pe toate în ansamblu nu știu dacă după mine pot numi fotografii bune sau rele. Mi se pare că fac o discriminare totală cu această frază.

(zâmbește)

Totul depinde de scopul sesiunilor foto și rezultatul pe care mi-l doresc să-l scot după ea. Îmi ador creațiile fotografice și încerc să obțin maxim, imagini frumoase, să urmăresc și să nu omit nimic atunci când sunt pe platoul de lucru.

Spre exemplu, uneori pot să răsfoiesc albumul cu fotografii și să admir unele mai mult decât altele, alteori fiind într-o altă dispoziție mai răsfoiesc același album cu fotografii și pot deja să văd alte fotografii cu altă admirație. Dar, în ansamblu toate fotografiile sunt minunate mai ales când poți vedea și citi în ele cu ochiul liber așa numita senzație ori emoție.

În ultimii ani, fotografiile de tip selfie sunt o parte nelipsită din viața noastră, mai ales a tinerilor. Cunoaștem că echipa ta dispune și de cabina foto numită – SelfieParty, datorită cărora orice eveniment va rămâne în memoria oaspeților pentru totdeauna. Cum a venit ideea să propui acest serviciu pe piața noastră?

Ai perfectă dreptate, în ultimii ani tot mai des vedem apariția tehnicilor de performanță care pe alocuri, acoperă sau umbrește fotografierea clasică, cuminte și integră. Mereu mă ciocneam cu situații în timpul sesiunilor foto că mulți oaspeți își scoteau telefoanele mobile și în pauze se fotografiau. Urmărind cu atenție pe fiecare, am rămas uimit de ei și de felul cum se comportau radical de diferit.

Am descoperit alte tipuri de zâmbete, alte emoții și poziții mai degajate în fotografie.

Mi-am zis, asta-mi doresc să obțin!!! – Rapiditate, comoditate, emoții, nebunie, distracție, degajare, amintire, istorie care vorbește aici și acum cu fiecare persoană care interacționează cu cabina SelfieParty.

Nu contează cum faci fotografia – contează rezultatul final. Apoi când e vorba de ceva rapid și instant e mai distractiv și ușor să-mi las oamenii mulțumiți.

Cum funcționează aparatul SelfieParty?

SelfieParty e dispozitivul practic nelipsit de la orice tip de eveniment.

Funcționează suficient de rapid și e minunat când te vezi pe ecran ca-n oglindă, apeși butonul și poza e gata imediat. Iar dacă-ți dorești o carte cu mesaje atunci inevitabil o poți avea cu mare drag. Oaspeții pot lăsa în scris cele mai dulci mesaje și desigur poze de la SelfieParty.

E minunat să ai la petrecere acest serviciu distractiv și util.

Care ar fi avantajele cabinelor foto față de fotografiile clasice? Pentru ce tipuri de evenimente recomanzi serviciul SelfieParty? În cât timp sunt printate fotografiile? Serviciul este disponibil și în alte localități sau doar în Chișinău?

Aici eu aș spune de avantaje și dezavantaje.

Pentru cititorii revistei PROMO plus și nu numai. În mare parte cunoaștem cu toții că o fotografie clasică va fi mereu la înălțime. Deoarece e una în care se lucrează și se depune mai mult efort pentru a scoate un rezultat final reușit. În schimb fotografia de la Selfie Party are altă structură și esență. Acolo vorbim de distracție și relaxare. Apoi rezultatul final îl vezi rapid pe hârtie în decurs de câteva secunde. O poți lua cu tine. O poți pipăi, mirosi și lăuda celor dragi ție. Pe când fotografierea clasică necesită timp de prelucrare și muncă pentru rezultatele mult dorite.

Indiferent de evenimentele din viața noastră, fie nuntă, cumetrie, zi de naștere, petrecere corporativă, concerte și multe alte interacțiuni de team building echipa SelfieParty cu siguranță își justifică prezența și e binevenit oriunde și oricând.

Cel mai important, contează să faceți o rezervare din timp și să vă asigurați că noi suntem disponibili în ziua marelui eveniment. Venim acolo unde suntem invitați. Avem accesorii cu o gamă destul de variată și colorată. Suntem suficient de flexibili și prietenoși pentru a face ziua ta specială într-o amintire de neuitat.

Iar dacă beneficiarii nostri sunt aflați peste hotare, pentru noi e o mare onoare să venim acolo unde sunt ei. Atenție, avem nevoie de mult mai mult timp pentru a fi anunțați pentru a putea face posibila venirea noastră.

Am aflat că anul 2019 a fost un an deosebit pentru tine, atât pe plan profesional cât și familial, ai devenit tată de fată. Cum te-a schimbat venirea pe lume a micuței?

Într-adevăr anul 2019 a fost un an bun și bogat pentru mine cât și pentru familia mea. Mi-am demonstrat mie că pot și se poate. Am cunoscut multă lume minunată. Am crescut în domeniul meu de activitate și mi-am promis s-o fac în paralel cu fetița mea. Cât ea creștea în burtica mamei eu creșteam la nivel profesional.

Odată cu venirea ei recunosc am început să fiu altfel și să mă comport altfel cu bucuriile și venirile mult așteptate. Îi sunt recunoscător soției mele pentru timp și dedicație, dragoste și afecțiune iar acum avem cea mai minunată fetiță care poartă numele de Gabriela. Ea e cea mai mică modelă alături de mama ei. Țin mereu să le fotografiez, deoarece ele sunt scopul și motivația pentru tot ceea ce fac eu ca tată, soț și fotograf. 

Care sunt planurile de viitor pentru Nellu Nicoreanu?

Ca orice om care mereu aspiră la bine am planuri mari. Mereu îmi doresc mai multe de la viață ca să pot realiza cât pot duce. Vreau să-mi văd familia fericită, eu împlinit. Ca Fotograf evident că-mi doresc lucrări cât mai bune dar și oameni care să admire si să aprecieze tot ceea ce fac, deoarece depun o parte din energia și sufletul meu în fiecare fotografie.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *