Àttico Terrace & Restaurant

Secretele succesului unui restaurant!

La prima vedere ar suna banal, dar cercetând în profunzime, ne dăm seama că nu este deloc simplu să satisfaci, de fiecare dată, pretențiile oaspeților. Cum îi reușește acest lucru Restaurantului Àttico din Chișinău, vom afla chiar de la Domnul Vadim Panco, Directorul Executiv al localului.

1. Domnule Panco, povestiți-ne cum a apărut ideea de a deschide un astfel de restaurant?

Acum câțiva ani, am făcut parte dintr-un proiect, este vorba despre un local de chef, care a prins foarte bine la public. În timp, ne-am dorit ceva mai mult, ceva deosebit pentru orașul nostru, ne-am dorit să creăm un loc în care oaspeții să se simtă în primul rând confortabil, liber, să se degajeze de rutina zilnică. Așa a apărut ideea de a deschide restaurantul. Àttico oferă posibilitatea oaspeților săi să se relaxeze în sânul naturii, la aer curat, într-o atmosferă foarte plăcută, cu muzică instrumentală live, cu un sortiment de bucate alese, iar în același timp, totul se întâmplă aici, în oraș, fără a pleca departe de casă.

2. Conceptul localului, de unde pornește și la ce se rezumă?

Restaurantul Àttico promovează trei concepte. În primul rând terasa, pentru că ea este cea care ne definește și ne reprezintă, având farmecul ei aparte. De asemenea, etajul I, care reprezintă o sală de restaurant clasică, cu un decor specific, și etajul II, unde avem sală pentru festivități și banchete. Aici le punem la dispoziție oaspeților o sală cu o capacitate de 80 persoane, posibilitatea de a-și crea un meniu individual adaptat preferințelor personale. Specificul restaurantului se rezumă la bucatele din carne, în special carnea grill. Dacă intenționați să ne vizitati împreună cu prietenii sau familia, veți descoperi că aripioarele la noi sunt fabuloase, iar ciolanul de porc și costițele sunt foarte apreciate de oaspeții noștri.

3. Dat fiind faptul că există o concurență acerbă, cum reușiți să mențineți clienții și aceștia să devină clienți fideli? Cu alte cuvinte, ce le oferiți oaspeților?

Vreau să menționez faptul că noi în restaurant nu folosim termenul «client», cei care ne vizitează zi de zi sunt oaspeți pentru noi. Ne străduim să ne focusăm mereu pe dezvoltare și inovare, încercăm să implimentăm ideile care apar pe parcurs, să introducem bucate noi în meniu, să modificăm decorul în restaurant, să promovăm muzica live, astfel avem posibilatea să urmărim gusturile și preferințele oaspeților noștri. Ideile care prind bine le valorifim, cele mai puțin bune – le lichidăm. Noi nu apelăm la strategii de fidelizare a clienților, în schimb, ne străduim să le oferim tot ce avem mai bun, să-i ascultăm, iar cerințele pe care le au față de noi, le transformăm în realitate.

4. Secretele succesului unui restaurant, ale localului Àttico care sunt?

Pe primul loc se află bucatele, oamenii mereu vor tinde să meargă acolo unde se gătește gustos. La fel de importantă este ambianța, felul în care se simt oaspeții în local, cu cât atmosfera este mai degajată, cu atât oaspetele se va simți mai confortabil. De asemenea, echipa Àttico funcționează după principiul respectului reciproc, iar drept exemplu ne servesc proprietarii restaurantului, ei sunt mereu dispuși să se implice, să ofere o mână de ajutor angajaților, iar acest lucru oferă mai multă încredere personalului. Tot ceea ce cultivă Àttico în interior oferă oaspeților săi: amabilitate, respect și confort.

5. În calitate de Director Executiv, în acest an, ce planuri aveți?

Pentru anul 2020 ne-am propus să modificăm structura terasei restaurantului, scopul nostru este ca oaspeții să se simtă cât mai confortabil, și să nu fie afectați de condițiile climatice dar și de alți factori, care pot apărea în perioada când funcționează terasa. De asemenea, ne-am planificat să perfecționăm sala de banchete și festivități, să-i oferim un aspect mai plăcut și un decor mai deosebit, care ar aduce un plus de satisfacție oaspeților noștri. Pe parcursul verii vom bucura oaspeții noștri cu recitaluri muzicale live la terasă, vom organiza masterclass-uri, în care oaspeții vor putea urmări cum se prepară bucatele alese de ei. Suntem siguri că va fi un an reușit.

Àttico Terrace & Restaurant

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *