Homeopatia – o metodă de tratament alternativ!

0
1227

“Homeopatie” este un cuvânt care este compus din doua cuvinte grecești: homoios (“asemănător”) şi pathos (“boala”). Substanţe care ar provoca la omul sănătos anumite simptome, pot vindeca, în doze foarte mici, boli a căror simptomatologie este asemănătoare. Aceasta acţionează prin stimularea mecanismelor naturale ale organismului.
Homeopatia, o metodă de tratament alternativ inventată în urmă cu 200 de ani, este tot mai populară în întreaga lume.

În ce constă tratamentul homeopat?
Tratamentul homeopat urmărește vindecarea prin stimularea resurselor proprii ale organismului. Medicamentele homeopate se numesc remedii. Una din caracteristicile remediilor homeopate este natura şi originea lor: remedii de origine animală, vegetală, remedii minerale (anorganice), remedii organice. Indiferent de natura lor însă, toate remediile au o caracteristică comună: nu sunt toxice.

Cum sunt remediile homeopate?
Remediul homeopatic se prezintă sub formă de granule, tablete sau, mai rar, pulbere. Uneori se administrează în apă şi se iau conform indicaţiilor medicului. Frecvenţa de administrare este stabilită de medic şi trebuie respectată întocmai. Dacă sunt necesare mai multe prize, remediul trebuie păstrat la adăpost de lumină şi mirosuri puternice.

Înainte şi după remediu este recomandat să nu beţi, să nu mâncaţi, să nu fumaţi şi să nu vă spălaţi pe dinţi măcar 15-20 de minute. Pe perioada tratamentului (şi chiar şi după aceea) este recomandat să evitaţi cafeaua şi produsele ce conţin mentă, eucalipt, camfor, acestea putând să interfereze cu acţiunea remediului.

Homeopatia nu poate vindeca întotdeauna boli cronice cu care pacientul s-a luptat o viaţă, însă îi poate ameliora starea de sănătate şi în timp poate ajuta la diminuarea numărului de medicamente pe care trebuie să le ia.

Afecţiunile ce beneficiază de tratament homeopat
Afecţiuni ale aparatului respirator, viroze, afecţiuni reumatismale, parazitoze, alergii, sindroame dispeptice (ex. sindrom ulceros, afecţiuni biliare, constipaţie, diaree), hemoroizi, infecţii urinare, enurezis, fatigue (oboseală), migrene, cefalee, insomnie, anxietate, fobii, spasmofilie, tulburări de menopauză.

Dieta şi stilul de viaţă în timpul tratamentului
Dacă este cazul, medicul homeopat poate recomanda o anumită dietă funcţie de afecţiune. Uneori alimentaţia incorectă sau stilul general de viaţă se pot concretiza în factori menţinători ai problemelor cu care vă confruntaţi. Conştientizarea şi eliminarea lor face ca tratamentul să fie mai eficient. Ca regulă generală este bine pentru sănătate să consumaţi alimente fără aditivi, coloranţi sau conservanţi şi periodic să urmaţi o cură de crudităţi şi sucuri naturale.

Categoriile de vârsta, cărora pot fi administrate medicamentele homeopatice
Medicamentele homeopatice se potrivesc tuturor categoriilor de vârsta, de la sugari la persoanele vârstnice, cât şi femeilor gravide sau în perioada de alăptare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here