STEP IT Academy Moldova

CONSTRUIM VIITORUL DIGITAL
Interviu cu Larisa Rusu Directoare STEP IT Academy Moldova
Într-un mediu dominat de tehnologie şi inovație, formarea în domeniul IT devine tot mai vitală. Ce perspective oferă iudustria tech tinerilor şi care sunt noile tendinţe? Despre necesitatea dezvoltării competenţelor şi abilităților digitale, dar și cum putem crea un viitor mai bun pentru copiii noştri am discutat cu doamna Larisa Rusu, directoarea STEP IT Academy Moldova. Timp de 10 ani de activitate, instituția a instruit mii şi mii de copii, tineri şi adulți, prin programe de studii constant actualizate, în colaborare cu experți IT. Ce fel de cursuri găsim la Step IT Academy Moldova?
La STEP IT Academy Moldova oferim o gamă variată de cursuri în domeniul IT și a Designului pentru adulți și copii. Printre cele mai populare cursuri pentru adulți se numără:
Elaborare Software, Design Grafic, UI/UX Design, Design Interior, Rețele și Securitate Cibernetică, Testare Software (QA), Web Development (Front End și Full Stack), Game Development (Unity), Prigramare Java, Excel pentru carieră. Avem, de asemenea, cursuri concepute și sistematizate pentru diferite vârste de copii și adolescenți, care acoperă tehnologiile informaționale, programarea, internetul, securitatea rețelelor, crearea de jocuri şi personaje 2D/3D, programarea roboţilor LEGO şi gadgeturi pe Arduino, crearea proiectelor de la zero și dezvoltarea aplicațiilor mobile, site-uri web şi propriile startup-uri. Pentru tineri şi adulți STEP IT Academy pune accent pe certificări profesionale recunoscute de industria IT, certificări, ce confirmă abilităţile și competenţele practice. Colaborarea cu Microsoft, Cisco, Autodesk, Adobe, precum și statutul de centru de testare autorizat Certiport, permite studenţilor să obțină aceste certificări profesionale internaționale, apreciate de angajatori.
Pentru cine sunt destinate şi cine se poate înscrie?
Cursurile de la STEP IT Academy sunt destinate unei game largi de persoane, de la copii la adulți, şi sunt concepute pentru a răspunde nevoilor diferitelor nivele de cunoștințe și experiență. În mod specific, acestea sunt potrivite pentru: copii şi adolescenţi, studenți, persoane care doresc să se recalifice în alt domeniu, profesionişti în IT.
Cum se desfăşoară orele?
Orele la STEP IT Academy Moldova se desfăşoară într-un mod structurat şi interactiv, pentru a maximiza învățarea şi aplicarea practică a cunoştinţelor. Fiecare curs combină lecţii teoretice cu exerciții practice și crearea unui portofoliu cu proiecte şi lucrări. Mentorii sunt profesionişti din industrie, cu o experienţă vastă în domeniu, şi oferă ghidare şi sfaturi despre cariera în IT, asigurând o educaţie de calitate, orientată pe rezultate, și pregătind studenții pentru provocările reale din industria IT.
Cât de importante sunt dezvoltarea abilităţilor IT în rândul tinerei generații? Dezvoltarea abilităților IT în rândul tinerei generaţii este extrem de importantă din mai multe motive, care reflectă atât tendinţele actuale ale
pieței muncii, cât și impactul tehnologiei asupra societății în general. Sectorul IT este în continuă expansiune, iar cererea de profesioniști calificați în domenii precum dezvoltare software, testare, securitate cibernetică, design grafic şi inteligenţă artificială este foarte mare. Majoritatea industriilor se digitalizează rapid, ceea ce face ca abilitățile IT să fie esenţiale nu doar în sectorul tehnologic, ci şi în alte domenii precum sănătate, educație, finanţe şi divertisment. Abilitățile IT deschid multe uși pe piața muncii, oferind oportunităţi variate de carieră şi stabilitate financiară. Tinerii cu abilități IT sunt mai bine pregătiți să se adapteze la schimbările tehnologice şi la evoluţia rapidă a pieţei muncii.
Date de contact: Chişinău:
bd. Decebal, 139, et. 3 bd. Mircea cel Bătrân, 42/3 str-la Teatrului, 6A
str. Alba Iulia, 190/1, et. 3
Bălţi, str. Alexandru cel Bun, 1A, et. 4 Comrat, str. Victoriei, 119, et. 3 Ceadîr-Lunga, str. Bulgară, 87, et. 2
itstep.md | 022 854 680

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *